BASES CONCURS

1.- El concurs està organitzat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, l’Associació Empresarial de Restauració CAEB, l’Associació Restauració PIME, Makro i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori.

2.- El concurs té com a finalitat fomentar l’ús de l’Oli de Mallorca a l’elaboració de “tapes” i donar a conèixer els establiments de restauració que elaboren tapes amb Oli de Mallorca

3.- Es un concurs obert on poden participar qualsevol establiment de restauració de l’Illa de Mallorca associat a l’Associació de Restauració CAEB o a l’Associació de Restauració PIME la participació serà gratuïta.

4.-Per participar,  cal omplir la fitxa d’inscripció adjunta, amb totes les dades i adjuntar foto de la tapa a concurs i enviar-la al correu electrònic : angeles@restauracionmallorca.com. El termini per a les inscripcions serà del 12 fins 22 de maig de 2014.

5.- El nombre màxim de participants a la final serà de 8 concursants que tindrà lloc a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears el dia 26 de maig de 2014, a partir de las 16:30 h. Es farà una preselecció de les millors receptes si les candidatures superessin aquest màxim.

6.- Mitjançant sorteig s’establirà l’ordre de participació dels participants, que començaran cada 15 minuts.

7.- La data i hora del concurs es comunicarà als mitjans de comunicació per si desitgen assistir-hi.

8.- Els  participants tindran a la seva disposició, per l’elaboració de les tapes, els aliments de la llista que hauran especificat al full de inscripcions, al mateix dia del concurs gràcies al patrocini de Makro ( sempre que Makro disposi d’aquests) , el elements necessaris per dur-la a terme ho ha de dur cada participant. A més a més disposarà d’una o més botelles d’Oli de Mallorca  i el jurat verificà l’autenticitat de l’Oli de Mallorca. En el cas de que la recepta requereixi una elaboració més complexa, els participants podran dur la matèria prima prèviament cuinada o elaborada per procedir al muntatge o finalització de la recepta a les instal·lacions de l’Escola (aquesta matèria prima anirà a càrrec de cada participant).

9.- Amb aquest Oli de Mallorca, els concursants hauran d’elaborar 5 racions d’una tapa, en un temps màxim de 30 minuts. Passats aquests s’hauran  de presentar al jurat els 5 plats. Es donaran a cada participant 2 minuts de gràcia per emplatar. En el supòsit que es superin, la qualificació de la tapa baixarà ostensiblement.

10.- Cada participant tindrà cura del material i les instal·lacions dels quals en fassi ús, deixant el seu lloc de treball perfectament net i endreçat per al pròxim concursant. Un jurat de cuina serà el responsable  de certificar el compliment d’aquesta norma.

11.- El jurat estarà integrat per un representant de:

– Tomeu Caldentey.

– IQUA Institut Qualitat alimentaría

– Escola d’Hoteleria de les Illes Balears

– Associació de periodistes gastronòmics de les Illes Balears

12.- El jurat valorarà en especial:

– La incidència sensorial de l’Oli de Mallorca a les ”tapes” … 10punts

– La facilitat d’elaborar la tapa   ………………………………  5 punts

– La presentació de la tapa   …………………………………..  5 punts

– La qualitat organolèptica del plat    ………………………  10 punts

La decisió del jurat serà ferma i no es podrà recórrer.

13.- Els premis del concurs Oleotapa Mallorca 2014 seran:

–          Primer:  un trofeu, un diploma i una caixa de botelles d’Oli de Mallorca

–          Segon: un diploma i una botella d’Oli de Mallorca

–          Tercer: un diploma i una botella d’Oli de Mallorca

14.- Així mateix, tots els participants rebran una botella d’Oli de Mallorca.

15.- El lliurament de premis tindrà lloc a les instal·lacions de MAKRO, durant un acte públic i comptarà amb l’assistència de diferents mitjans de comunicació, data pendent de confirmar.

16.- Les receptes dels tres primers classificats, si així ho desitgen, es publicaran a la web www.illesbalearsqualitat.es, amb la fotografia del plat i de l’autor/a, per la qual cosa hauran d’aportar la recepta detallant: títol, ingredients, preparació i presentació.